Roliga träningsutmaningar som kan genomföras via tävlingar

Att föra samman en grupp grannar, tonåringar, vänner eller kollegor för att genomföra en träningsutmaning kan uppmuntra deltagarna att vilja förbättra sina individuella träningsnivåer. Oavsett om man planerar en dags träningsutmaning eller en serie veckovisa evenemang, så gäller det att planera utmanande tävlingar som deltagarna kommer att njuta av samtidigt som de utvecklar sin fysiska förmåga och stöttar varandra. Gillar man tävlingar så finns det såklart även andra sätt att tävla på, tävlingsinriktade kan köra turneringar hos olika casinon exempelvis. Då kan man verkligen få upp adrenalinet och vinna en slant på vägen.

Rallytävling för att höja pulsen

En rallytävling är mer än bara ett populärt spel på barnens fester. Det är också en del av sommar OS-tävlingen. I stället för att använda en pinne eller stafett som passande föremål, använd vattenballonger på sommaren eller äpplen på hösten. Dela in hela gruppen i mindre grupper på fyra till sex personer, beroende på totalt antal deltagare. Rita en startlinje med krita och markera vändpunkten med små kottar. Ge den första löparen inom varje lag en ballong eller ett äpple. Be de andra deltagarna att ställa sig i led bakom denna deltagare. Deltagaren springer då ända bort till en vändkon och tillbaka till sina lagkamrater och skickar därmed objektet vidare till nästa deltagare. Första laget som lyckas att slutföra tävlingen vinner tävlingen. Justera avståndet baserat på deltagarnas åldrar och träningsnivåer.

Hoppa rep för samordning

Nästan alla kan hoppa rep, även om de inte har hoppat rep på många år. Denna aktivitet bränner kalorier, ökar personen förmåga till samordning och bygger ben- och armmuskler. Dela upp utmaningen i tre nivåer. Låt den första delen i tävlingen handla om att hoppa rep i 60 sekunder, registrera hur många gånger repet träffar marken innan de förlorar sin rytm. Be deltagarna inför nästa utmaning att hoppa rep men samtidigt lyfta båda fötterna från marken. Använd ett stoppur för att klocka varje deltagare i 60 sekunder. Den som hoppar mest gånger på 60 sekunder vinner. Den tredje utmaningen fokuserar på uthållighet. Ställ upp samtliga deltagare i ett långt led och låt deltagarna hoppa så länge som möjligt utan att stanna. Den personen som hoppar under den längsta perioden vinner. Detta är en tävling som garanterat alla deltagare kommer att uppskatta.

Hindertävling för att öka smidighet

När man genomför en träning inom militären så finns det en del som handlar om att lyckas ta sig igenom en viss hinderbana. Varför inte skapa en egen hinderbana för att öka gruppens smidighet och snabbhet, och samtidigt känna pulsen genom att tävla? Använd fem till sju hinder och klocka varje deltagare när de genomför hinderbanan. Inkludera sådana hinder som innebär att deltagarna måste krypa fram, springa i zig zag genom diagonala hinder, be deltagarna klättra över olika objekt som är utplacerade och kanske sprinta 30 meter. Det kan också finnas hinder som innebär att man skall lyfta eller dra något större objekt. Den som genomför allt snabbast vinner. Detta kommer garanterat att hålla hela gruppen underhållen, de kommer ha roligt och samtidigt bränna kalorier under tiden.

Lämna en kommentar