6 fördelar med regelbunden fysisk aktivitet

Du vet att träning är bra för dig, men vet du hur bra? Från att öka ditt humör till att förbättra ditt sexliv – ta reda på hur träning kan förbättra ditt liv genom denna artikel!

Vill du känna dig bättre, ha mer energi och till och med lägga till några år till din livslängd? Det är bara att sätta igång med träningen. Hälsofördelarna med regelbunden motion och fysisk aktivitet är svåra att ignorera. Alla drar nytta av motion, oavsett ålder, kön eller fysisk förmåga. Behöver du mer övertygande för att bli rörlig? Kolla in de här 6 anledningarna till varför motion kan leda till en lyckligare och friskare person.

1. Träning leder till att man kan kontrollera sin vikt

Träning kan hjälpa till att förhindra övervikt eller öka viktminskningen. När du deltar i fysisk aktivitet bränner du kalorier. Ju mer intensiv aktiviteten är desto mer kalorier bränner du. Regelbundna resor till gymmet är bra, men oroa dig inte om du inte kan finna stora lediga tillfällen i kalendern för att träna. För att skörda fördelarna med träning, bli helt enkelt mer aktiv under hela dagen – ta trappan istället för hissen eller ta tag i dina hushållsarbeten. Konsistens är nyckel till framgång inom träning.

2. Motion förbättrar hälsan och minskar sjukdomar

Är du orolig för hjärtsjukdom? Hoppas du på att kunna förhindra högt blodtryck? Oavsett vilken din nuvarande vikt är, är du är aktiv så ökar ditt högdensitetslipoprotein (HDL) eller vad man kallar för “bra” kolesterol och minskar det ohälsosamma triglyceridet. Denna kombination kommer att hålla ditt blod flödande mycket mer smidigt vilket minskar din risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Regelbunden motion hjälper till att förhindra eller hantera ett brett utbud av hälsoproblem och bekymmer, inklusive stroke, metaboliskt syndrom, typ 2-diabetes, depression, ett antal typer av cancer och artrit.

3. Träning förbättrar humöret

Känner du dig som en känslomässig hiss? Eller behöver du släcka lite eld efter en stressig dag? Ett gym eller en 30-minuters promenad kan hjälpa dig. Fysisk aktivitet stimulerar olika hormoner i hjärnan som kan få dig att känna dig lyckligare och mer avslappnad. Du kan också känna dig bättre gällande ditt utseende och hur du ser på dig själv när du tränar regelbundet, vilket kan öka ditt självförtroende och förbättra ditt självkänsla.

4. Träning ökar energin

Regelbunden fysisk aktivitet kan förbättra din muskelstyrka och öka din uthållighet. Motion ger syre och näringsämnen till dina vävnader och hjälper ditt kardiovaskulära system att fungera mer effektivt. Och när ditt hjärta och dina lungor förbättras så har du mer energi för att hantera dagliga sysslor.

5. Träning främjar bättre sömn

Kämpar du med snooze varje morgon? Regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa dig att somna snabbare och fördjupa din sömn ytterligare. Träna dock inte för nära läggdags, eftersom detta kan leda till att energin slås på till högvarv.

6. Träning ger tillbaka gnistan i ditt sexliv

Känner du dig för trött eller för otränad för att njuta av fysisk intimitet? Regelbunden fysisk aktivitet kan förbättra energinivåerna och ditt fysiska utseendet, vilket kan förbättra ditt sexliv. Men det är till och med bättre än så. Regelbunden fysisk aktivitet kan förbättra upphetsning för kvinnor. Och män som utövar träning regelbundet är mindre benägna att få problem med erektil dysfunktion.

Lämna en kommentar