Träning leder till bättre hälsa

Varje dag kommer nya vetenskaplig rapporter som påvisar fördelarna med motion. Tyvärr så visar studierna inte alltid på samma resultat. Vissa studier skriver om väldigt positiva effekter, andra visar väldigt negativa effekter, och vissa påvisar inte några slutsatser alls. Men oavsett så finns det ändå viss forskning som visar att träning är viktigt. Träning är viktigt av flera olika anledningar, inte bara för att bli smal och förbättra konditionen. Det är viktigt att inkludera träning i sitt liv för att minska sjukdomar, man får mer energi, bättre humör och man kan helt enkelt leva längre. Nedan följer några förklaringar kring detta.

Träning leder till mer energi

Det kan tyckas motsägelsefullt, eftersom träning trots allt tömma din energi ganska så mycket, men regelbunden motion kan faktiskt få dig att känna dig mer energisk under hela dagen. Faktum är att studier visar att träning mitt på dagen kan få dig att känna dig mer energisk och produktiv under resten av eftermiddagen. Du borde fortfarande försöka få lite promenad under hela dagen, men träning under lunchtid kan vara en bra effekt för energin. Med andra ord så kommer själva stunden under träningen kanske känna att energin försvinner, men efteråt så kommer man garanterat att orka mer.

Mindre sjukdom när man tränar regelbundet

Ingen gillar att bli sjuk och motion kan hjälpa till och se till så att man blir allt mindre sjuk med tiden. En ny studie visar att personer som utövat träning regelbundet var hälften så troligt att bli sjuka än människor som inte tränade regelbundet. Dessa är riktigt bra oss får man ju säga. Att ta sig en skön stund i bastun efteråt kan också hjälpa till. På lång sikt så kommer träning leda till mindre sjukdagar och därför också mindre avdragen lön från karensdagar.

Håll dig levande längre genom träning

Det är ingen hemlighet att ett hälsosamt liv kommer att hålla dig vid liv längre, men du kan bli förvånad över hur mycket. En studie visade att träning förbättrar livslängden lika mycket som att sluta röka. Det är verkligen sant att sitta ner hela dagen dödar dig – och bara lite regelbunden övning kan hålla dig borta från döden en längre tid än väntat.

Humöret kommer att bli så mycket bättre

Träning kan få vem som helst på ett bättre humör och helt enkelt göra så att man känner sig gladare. Det är inte bara löparen som blir hög på endorfiner – regelbunden motion kan faktiskt förbättra ditt liv på riktigt många sätt. Allt du behöver göra är att inkludera träning som en regelbunden del av ditt liv. Universitetet i Bristol fann att människors humör förbättrats avsevärt på de dagar de tränade, så hitta ett sätt att genomföra en snabb träning som en regelbunden dagliga rutin och du kommer att vara bra på väg.

Dessa orsaker ovanför bör få vem som helst att ta på sig gympadojorna och helt enkelt ta sig ut för en träningsrunda. Sätt igång redan idag för att ge din kropp den behandling som den förtjänar och må mycket bättre långsiktigt!